PanSalt ir zinātnieku un ārstu izstrādāts produkts, kas lietojams parastā sāls vietā, tādos pašos daudzumos.
PanSalt satur vērtīgas minerālvielas, kas aizsargā asinsvadu sistēmu un mazina tūsku.
Lietojot PanSalt minerālsāli, ēdiens gūst labu garšu bez kaitīgās iedarbības.
Sastāvs: Nātrija hlorīds 57%, kālija hlorīds 28%, magnija sulfāts 12%, lizīna hidrohlorīds 2%, silīcija dioksīds 1%, kālija jodīts 0.0036%). PanSalt satur jodu 25mg/kg.
Lietošana: Tā kā PanSalt minerālsāls ir vieglāka par parasto sāli, dozējot var to pievienot 1/3 vairāk (dozējot gramos). PanSalt sastāvā ir tikpat daudz joda, cik parastā sālī: 2,5 mg/ 100 g.
Ražotājs: Oriola Oy, Somija.
Lietojot PanSalt uzturā ļauj mazināt:
- liekā svara problēmu;
- grūtniecībai piemītošo tūsku un preeklampsijas risku;
- vecuma radīto asinsspiediena celšanos;
- nepieciešamību lietot medikamentus augsta asinsspiediena ārstēšanai ;
- saslimstību ar sirds un asinsvadu slimībām.
Lietojot Pansalt:
- Jūs uzņemat nepieciešamos kāliju un magniju, kurus parastais sāls nesatur;
- Gūstiet ierasto sāls garšu ar mazāku nātrija daudzumu;
- Lizīna hidrohlorīds (aminoskābe) dod patīkamu garšu. Tas mazina magnija rūgto piegaršu.
- Pateicoties lizīna hidrohlorīdam, sāls nesacietē;
- Saņemtas rekomendācijas no Vides Veselības centra, Diētas un Ginekologu asociācijas. Iesaka ģimenes ārsti.